Hundarna

I familjen har vi just nu två stycken jakthundar varav den ena är min och den andra är pappas.

Namn: Goldmoore’s Love Story
Kallas: Ginny
Född: 10/1-2009
Kön: Tik
Färg: Brun/vit
Ras: Engelsk Springer Spaniel
Meriter: Ej meriterad ännu

Ginny är en helt underbar hund. Snäll, tillgiven, kärleksfull och älskar barn. Som jakthund är motivationen inte alltid på topp om det inte är harar för de gillas skarpt, när det passar damen går även klövvilt att driva med skall. Ginny fick jag köpa av en ren slump. Att flytta hemifrån utan en hund, det gick bara inte. Oavsätt var hon den perfekta hunden för mig just då. Fick då helt enkelt göra det bästa av situationen. Hade turen att bo på min släkt gård som ligger i ett 220hk stort hjorthägn i 2 månader strax efter jag köpt henne som 5 månaders valp. Nu jagar hon med skall vid visuell kontakt. Apporteringen är hon inte alls glad i, men lyssnar bra på dirigeringar och visslan. Jobbar ut självständigt på ca 100-250 m i skogen.
Namn: Congratz Fighting Pirta Nike2
Kallas:
Nike
Född: 8/3 2013
Färg: Brun
Kön: Tik
Ras: Wachtel
Meriter: för ung

Nike åkte jag och hämtade strax söder om Huddiksvall, en resa på ca 175 mil tur och retur. Hade jag letat i flera år efter en passande wachtel med rätt linjer, bra psyke och från friska linjer. Ville gärna ha lite högre model.   Hittade några få kenlar jag ansåg vara bra och tillslut föll lotten på Congratz.  Där båda föräldrarna var höga, med bra psyke och friska. Nike föddes en vecka för tidigt under komplikationer och var på vippen att stryka med, där av hennes namn. Pirta är grönlänskt namn för snöstorm och Nike är den grekiska segergudinnan. Nike är än så länge allt jag kunnat önska mig och 10 resor varre. Väldigt stor tik och kommer bli hyffsat kraftig. Väldigt trevlig och kontaktsökande vid all typ av träning. Otroligt snabbtänkt och kvick, envis som synden och kaxig. Bra grepp vid apportering och har en naturlig fallenhet för att apportera det mesta. Drev hjort med skall, bra återgång, självständighet och kontakt som 5 månader. Har stora förhoppningar på denna tuffa tik.

Namn: Hunnestorps Elektra 
Kallas: Ellie
Född: 13/1-2003
Kön: Tik
Färg: Brun
Ras: Wachtel
Meriter
Jaktprov UKL: 3-4-4-3-3-8-8-0-7  40 p Ej godkänd
Utställning
UKL 1:a pris

Ellie är pappas hund och han fick vi ta över när henne när hon just var fyllda 8 år då förra ägarna inte kunde ha kvar Ellie. Har fått jobba mycket med allmänlydnaden då hon var så gott som outbildad när hon kom till oss. Var väldigt trång i söket till en början. Nu fungerar det mesta bra i skogen och skjutis flera klövvilt för henne. Tråkigt att vi fick henne så sent i livet. Hade vi fått utbilda henne rätt från början hade det blivit en riktigt bra hund.
Ellie är väldigt lättjobbat och har en hel del ”will to please”. Älskar att apportera och har ett bra grepp.

Annonser
Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: