Presentation

foto: Pelle Klippinge

foto: Pelle Klippinge

Född till skåning år 1988, en vacker juni dag. Tyvärr är de ingen som tror på min vackra härkomst. Gissningar på renavlad från fjollträsk (STHLM), eller annan konstig ort förekommer ofta! Döpt till Emelie Jane Madeleine Åkesdotter Hellstedt, men Ems kallas jag kort och gott för!

Fisket  är jag född in i. Hela familjen flugfiskar mer eller mindre.
Min älskade morfar tog ut mig på bryggan när jag var 9 år och satte ett flugspö i handen på mig, och samma dag fick jag även lära mig flugbindningens ädla konst utav en god vän till morfar.
När jag var liten älskade jag att få följa med morfar på alla morgon turer runt Emån, för att hälsa på fiskegästerna som fiskade. Jag satt allt som oftast inne på hans fiskekontor, bandflugor eller bara tittade på alla bilder och prylar som fanns över allt.

På min 10års dag fick jag ett litet flugspö och en fin liten rulle utav morfar och lyckan var total! Jag gjorde mitt bästa för att både binda och fiska. Var lättare sagt än gjort då.

När jag var 18 år så blev jag total såld på allt med flugfiske, och hösten 09 åkte jag till Em för någon form av praktik under hela hösten. Det var otroligt lärorikt och fantastiskt kul! De var nog de 2 bästa månaderna i mitt liv.

Förtillfället studerar jag vid Högskolan i Halmstad. Affärssystemprogrammet (IT och eknomi program), tanken är att jag fortsätter 3e året med inrikning IT. Planerna är att bli affärssystemkonsult med senare eget företag i samma spår.

Jägarexamen blev jag klar med våren 2011 och med samma glädje som när man släpper lös ett gäng galna shoppingbrudar i Paris, med den glädjen köpte jag en studdsare.  Blev en liten Remington helstock. Det är kärlek de! Självklart ett gigantiskt kikarsikte sitter på utav ett märke jag aldrig minns.. Men stort är de, är väll huvudsaken, eller?

Har en engelsk springer spaniel tik som jag jagat in. Hon driver klövvilt med skall när hon känner för det, harar är väldigt kul också, nog det roligaste att driva. En liten diva och sängvarmare ut i klorna.  Hon är inte förtjust i att apportera alls och fåglar är helt ointressant. Apporteringen går dock frammåt. I år hade vi tänkt bli godkända på viltspårs provet och sen vidare till öppenklass.
Under året kommer förhoppningsvis en liten wachtel tik att flytta in till våran lilla flock. Ska bli väldigt kul.  Ginny följer med mig på det mesta jag hittar på.  Hon följer mer eller mindre alltid med mig på fisketurerna, där hon strosar längst strandkanten eller ligger och solar på en sten vid vattnet om vädret tillåter.

Flera känner säkert även till mina små långörade vänner som jag tävlar land och rike runt med i kaninhoppning. En brons plats på SM i längdhopp 2012 är min största merit. Tävlat på elitnivå i några år. Kommer att trappa ner på kaninerna under kommande år då jakt, fiske och framförallt hundarna tar mer tid. Håller tävlandet på en lagom nivå, så många minnen och glädjestunder de skänkt mig är svårt att släppa. Även alla de otroliga vännerna man fått vill man inte vara utan för länge.

foto: Pelle Klippinge

foto: Staffan Dahlbom

Annonser
2 kommentarer

2 thoughts on “Presentation

  1. Staffan Dahlbom

    Kul, kommer att kika in här då och då, kul också att du valde det fotot. Lycka!

    VH
    Staffan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: