Presentation

foto: Pelle Klippinge

foto: Pelle Klippinge

Jag kommer från början från en liten ort utanför Sjöbo vid namn Everlöv. Har flyttat runt en del under uppväxten. Bott både strax utanför Hultsfred några få år och under många år i Halmstad, men det är så klart i Skåne jag trivs som bäst. Numera är jag bosatt ca 20 min norr om Kristianstad. Mitt ute i skogen i en liten mysig stuga med min 2 åriga son William.

Jag är född och uppväxt i en flugfiskande och jagande familj, där hela familjen från båda håll har och har haft det som intressen och livsstil.
Min älskade morfar tog ut mig på bryggan när jag var 9 år och satte ett flugspö i handen på mig, och samma dag fick jag även lära mig flugbindningens ädla konst utav en god vän till morfar.
När jag var liten älskade jag att få följa med morfar på alla morgon turer runt Emån, för att hälsa på fiskegästerna som fiskade. Jag satt allt som oftast inne på morfars fiskekontor, bandflugor eller bara tittade på alla bilder och prylar som fanns där.

På min 10års dag fick jag ett litet flugspö och en fin liten rulle utav morfar och lyckan var total! Jag gjorde mitt bästa för att både binda och fiska. Var lättare sagt än gjort.
När jag var 18 år så blev jag ordentligt biten av flugfisket, och hösten 09 åkte jag till Em för praktik under hela hösten. Det var otroligt lärorikt och fantastiskt kul!

Jag blev klar med jägarexamen 2011 och jakt med hund är det som jag verkligen brinner för.
Favoritraserna är springerspaniel (skogsspaniel som driver med skall) och wachtel.
Wachtlar har vi haft i familjen i över 30 år tidigare. Numera är jag personligen lite mer för spaniels även om hjärtat smälter lite extra för wachtlarna.
Under åren har både irländsk sätter, plott, adb m.m. funnits i familjen. Även en del skarpare omplaceringar har vi tagit hand om.
Har ett stort intresse i hundträning både jaktligt och även innom både agility och lydnadsträning. Därav faller nästa ras på en fågel/småviltshund till att börja med. Det är oftast en bra kombo utav träning mellan och inför jaktsäsongerna. Både hundarna och jag håller oss tränade och fokuserade med varierad träning.

foto: Pelle Klippinge

foto: Staffan Dahlbom

2 kommentarer

2 tankar om “Presentation

  1. Staffan Dahlbom

    Kul, kommer att kika in här då och då, kul också att du valde det fotot. Lycka!

    VH
    Staffan

Lämna en kommentar

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.